Rijschool Ruud Teeuwen
De beste keuze voor een veilige rij-opleiding in de gemeente Peel en Maas
 

AANHANGWAGEN  RIJBEWIJS  (BE)

Rijschool Ruud Teeuwen verzorgt al ruim 30 jaar opleidingen voor het behalen van het BE (aanhangwagen) rijbewijs.
Het examen begint met het theoretische gedeelte wat mondeling door de examinator wordt afgenomen. Hierna ga je naar de combinatie voor het 2 e gedeelte, namelijk het aankoppelen. Na het aankoppelen moet je de controle voertuigen doen om vervolgens daadwerkelijk te gaan rijden. Tijdens de rit worden twee bijzondere verrichtingen gedaan die de examinator aangeeft. Na terugkomst moet er worden afgekoppeld en daarna krijg je de uitslag.

Voor alle theoretische onderdelen heeft Rijschool Ruud Teeuwen op internet leerstof die via een mail van de rijschool toegankelijk is voor de leerling. Door deze extra service kan de leerling zich tijd besparen en zich met de instructeur beter richten op het rijden.

In de praktijk blijkt nogal eens dat bestuurders van een combinatie van een personenauto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wie bijvoorbeeld met een hele zware caravan, een paardentrailer of een boottrailer wil gaan rijden, moet het rijbewijs BE hebben. Op deze pagina staan alle bevoegdheden beschreven.
Wanneer is rijbewijs E achter B nodig?
De grondregel luidt: met rijbewijs B mag je een aanhanger trekken waarvan het ledig gewicht vermeerderd met het laadvermogen niet meer is dan 750 kg. Het maakt niet uit of de aanhangwagen leeg is of volgeladen. Indien de aanhangwagen zwaarder is dan 750 kg, dan mag het maximale toelaatbare gewicht van het samenstel van de voertuigen niet zwaarder zijn dan 3500 kg. Wel moet je erop letten of de auto de aanhanger mag trekken qua gewicht. Dit vindt je terug op het kentekenbewijs van de auto en op de trekhaak.

Kosten:– Rijles 60 minuten € 55,00 en Examen € 262,50

DAGOPLEIDING
Er wordt eerst een intest van twee uur rijles ingepland en de instructeur bepaald hierna hoeveel uren er verder nodig zijn om op examen te kunnen. Op de dag van het examen heb je 4 uur rijles met aansluitend het examen. Hiermee kom je op een totale kosten van € 592,50 incl. btw. en dit is voor de meeste leerlingen voldoende.


KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN

Klik op de link

DIT MOET JE REGELEN NA AANMELDING